אתר לאומי בית הביטחון מבטחים

מתוך INature

קפיצה אל: ניווט, חיפוש
אתר לאומי בית הביטחון מבטחים

מקומו הראשון של היישוב מבטחים.

  • אתר לאומי
  • אזור:הנגב המערבי
  • מאפיינים עיקריים:אתר התיישבות
  • כניסה: ללא תשלום
  • יישובים סמוכים:מבטחים
  • עונות ביקור:כל השנה
  • שטח:2 דונם
  • מצב תכנוני:מוכרז
  • תאריך הכרזה:14/10/1982
בית הביטחון במבטחים

בית הביטחון במבטחים
עמית מנדלסון, 26/2/2008


[עריכה] על האתר

היישוב מבטחים עלה לקרקע בשבעה בפברואר 1947, כקיבוץ של ארגון "העובד הציוני".

הקיבוץ המבודד החזיק מעמד במהלך מלחמת העצמאות. ב- 22 באפריל 1948, היה עימות בין מגיני הקיבוץ ובין הצבא הבריטי, שדרש להסגיר לידיו מכונית משא שלטענת הבריטים הוחרמה מערבים. לאחר סירוב המגינים, הופגז הקיבוץ בירי טנקים. שלושים פגזים נורו על הקיבוץ, שישה מהם פגעו בבית הביטחון והרגו את חבר הקיבוץ, חיים פישר. לפנות ערב, נסוגו הבריטים ממבטחים.

לאחר המלחמה, החליטו חברי הקיבוץ לפנות את המקום ולהצטרף לחברי קיבוץ ניצנים בייסוד היישוב החדש באזור אשקלון. בשנת 1950 הוקם מחדש היישוב במקומו הנוכחי, כמושב של עולים מכורדיסטן אליהם הצטרפו עולים ממרוקו.

האלמנט הבולט (והיחיד ששרד) באתר הוא בית הביטחון - מבנה דו קומתי עם מרפסת מעוגלת.

המבנה מוזנח כיום ונמצא בלב אזור חממות חקלאיות.

[עריכה] מיקום וגישה

האתר נמצא בין החממות החקלאיות של מושב מבטחים, כ- 2.5 ק"מ דרומית-מערבית למושב ובמרחק דומה מזרחית למושב פרי-גן.

דרך מסומנת אדום 13575 יוצאת מצאלים אל ניר-יצחק, וחולפת בקרבת בית הביטחון. כמו כן, כביש מוביל ממושב מבטחים לשטחים החקלאיים וחולף לא הרחק מהאתר.

[עריכה] שירותים למטיילים

אין באתר שירותים למטיילים.

[עריכה] קישורים נוספים

[עריכה] שמות נוספים לאתר

[עריכה] ספרות מומלצת

עובדות על אודות אתר לאומי בית הביטחון מבטחים — לחץ + בכדי למצוא דפים דומים.RDF feed
ערכי התכונה
סוג האתר אתר לאומי  +
אזור הנגב המערבי  +
כניסה ללא תשלום  +
שטח 2  +
Facebook.gif